Scouts & Gidsen Vlaanderen

Onze scouts is aangesloten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen (SGV).

Deze organisatie bepaalt voor Vlaanderen de algemene doelstellingen en zorgt voor logistieke ondersteuning. Toch laat ze verder een zekere vrijheid per groep om voor een eigen inbreng te zorgen. Als jeugdbeweging richt scouting zich op jongeren tussen de 6 en de 18 jaar.

 

Scouts en gidsen leren samenleven in ploeg en steken hun handen uit de mouwen. Op kamp, op tocht en tijdens wekelijkse activiteiten leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende leren ze ook hun plan trekken: vuurtje stoken, eigen potje koken, op avontuur. Scouts en gidsen houden van de natuur en zetten zich in voor elkaar en voor anderen. SCOUTS en GIDSEN VLAANDEREN wil in het kader van de vrije tijd bijdragen aan de opvoeding en ontplooiing van kinderen en jongeren; als individu, in groep en binnen de samenleving.

Elk scoutsjaar wordt in een ander kleedje gestoken door één thema naar voor te brengen in een jaarthema. Als je graag ontdekt welke boodschap graag wordt overgebracht, raden we je aan om eens een kijkje te nemen op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/jaarthema

Verzekering:

Via Scouts en Gidsen Vlaanderen, is iedereen verzekerd voor lichamelijke schade. Dit betekent dat leden niet verzekerd zijn voor verlies of beschadiging van materiaal. Waardevolle spullen worden dus best thuis gelaten.
Als er gedurende een activiteit iets gebeurt, proberen wij eerst met onze eigen EHBO kennis de eerste zorgen te geven. Als het ernstig is, twijfelen wij niet en raadplegen wij meteen een dokter of gaan wij naar het ziekenhuis. Wij brengen de ouders zo snel mogelijk op de hoogte.
De leiding zal nodige informatie en papieren geven om alles verder te regelen.

Merkt u achteraf dat uw dochter last heeft door een activiteit op zondag? Neem contact op met de leiding. Zij zullen u verder helpen.

bron: www.scoutsengidsenvlaanderen.be